I Jarlens tjeneste


Vitar Horsens Rollespilslaug

I Jarlens tjeneste

Et eventyr fra Ostland

Warhammer fantasy's verden er en sen-middelalder og eventyr inspireret historie, der foregår på en unavngiven planet.


Denne materielle verden er tæt forbundet med en anden verden kaldet "Kaos verdenen", hvor guder og magiske væsner befinder sig. Da der er rigtig mange forskellige guder, er der også mange religiøse retninger. Disse guder er aktive og gennem ritualer og religiøse handlinger udført af troene tjenere, kan de påvirke verdenen med magiske effekter.

Krigerpræster ses tage kanonskud til brystet og rejse sig for at kæmpe videre, Hellige riddere nedkæmper 100 vis af mænd, mens gudernes dæmoner og monstre vælter frem fra åbninger mellem verdenerne.


Denne verden er rig på sange og fortællinger om de faldne i den lange kamp mellem godt og ondt, dem der har magt, dem der ønsker magt og alle dem, der bare vil overleve. En sådan verdensorden er en stærk grobund for helte og heltinder, nogen dør i mudderet og bliver glemt, andre overlever, bliver stærkere og får deres egen fortælling i den store historie, de er det stof myter er gjort af. Og nogen myter er så stærke at kultister knap tør hviske om dem og selv nævnelse af deres navn kan bortmane dæmoner.

Imperiet er en stor organiseret enhed, bestående af 10 provinser bestyret af adelsfolk. Uden om Imperiet hersker barbar, monstre og andre magiske/religiøse væsner.


I 2052 er kejser Karl Franz for nylig blevet kronet som leder af Imperiet. I Ostland, som er Imperiets nordøstligste provins, hersker Jarl Valmir von Raukov. Ostland er Imperiets første bastion mod de nordliggende sletter, og Jarlen bruger mange penge og folk på tropper og genopbygning efter hver invasion af plyndrende barbare. Sådan har det været for jarler af Ostland i mange generationer. Alle steder ses nye bygninger mellem ruiner af de gamle.


Adelige fra andre dele af Imperiet donerer og låner penge til Jarlen af Ostland for at sikre at denne konstante kamptilstand kun skal nå Ostland. Mens de selv kriges med hinanden over bagateller som fornærmelser og politisk magt.


Skulle adelige, guder, monstre, dæmoner og andre gale væsner ikke være nok, plages Imperiet også af naturkatastrofer, der sluger eller ødelægger rigets ressourcer.

At være almindelig i Ostland er hårdt og krævende, så de overlevende er seje, stærke og dygtige. Og der begynder vores historie.

Vi spiller hver måned i Hansted skovSkal du bruge hjælp til at opsætte din karakter kan du komme op i Fantasiens Port om tirsdagen og få hjælp til dette.

Er du igang med din bg eller måske allerede skrevet den færdig kan du sende den til vores nye mail som hedder gm@vitarhorsens.dk