Vitar Horsens rollespilslaugEn forening lidt udover det sædvanlige
Plads til forskellighed og mangfoldighed
Et sted hvor kun fantasien sætter grænser

Vitar Horsens Rollespilslaug er en forening for rollespillere i alle aldre. Vi har medlemmer i alderen 10 til 60 år, og man bliver aldrig for gammel til at være med.


Vi holder til i lokalerne på Nordrevej 14 i Horsens – i bygningen til højre for spejderhuset.


Her spiller vi Pen & Paper og Figurspil – og indimellem afholder vi workshops og andre aktiviteter.


En gang om måneden mødes vi til liverollespil i Hansted Skov.


Ved alle former for rollespil i Vitar sørger de erfarne spillere for, at de nyeste spillere sættes ind i regelsæt og historie, så de kan komme godt i gang.


Vitar drives i det daglige af den hårde kerne; de få frivillige, som lægger en masse fritid i foreningen.


Vi er taknemmelige for enhver form for praktisk hjælp og støtte.


Vores bestyrelse og GM-gruppe* udgør en vigtig kerne i foreningen.


Vitars Histore

Vitar Horsens Rollespilslaug blev stiftet 3. oktober 2006, efter Komediehuset i Horsens havde afholdt det første store rollespil i byen. På foranledning af Det Ny Teater blev der nedsat en arbejdsgruppe, som over et par måneder diskuterede grundlag, værdier og principper for en rollespilsforening, og lavede vores første vedtægter.


Medlemmerne i arbejdsgruppen var ret nervøse, da vi skulle holde stiftende generalforsamling den 3. oktober kl. 19.00. Klokken 18.50 havde vi ikke set et øje. Men kort før klokken blev 19.00 væltede det ind, og vi måtte hente ekstra stole til de i alt 80 mennesker, der mødte frem. Det var en fantastisk oplevelse.


Vi vidste ikke meget om kommunale tilskudsmuligheder, Bjerre Gymnastik- og Idrætsefterskole (I dag BGI Akademiet) bad os afholde et rollespilsarrangement for alle elever og lærere. Arrangementet blev en stor succes, og gav os det økonomiske grundlag for rigtig at komme i gang.


Vi har helt fra starten haft liverollespil i Lille Rold Skov ved Boller eller i Hansted Skov en gang om måneden - hele året rundt.


De første år brugte vi skoler og haller til vores klubaktiviteter, men 2010 fik vi endelig klublokalerne på Nordrevej 14 stillet til rådighed af Horsens Kommune, og her laver vi så mange aktiviteter hver uge, som vi overhovedet kan.